Även om det sker via dålig publicitet är jag på sätt och vis glad över Chavez uttalanden som sätter den europeiska immigrationspolitiken i vågskålen: Chavez tycker att de direktiv som antagits gällande utvisning av illegala arbetare är rasistiska och jävliga, och säger att han kommer att kontra med att dra ner på oljan. Om vi utvisar sydamerikaner såsom direktivet ger oss rätt till kommer vi inte att få lika mycket olja av Chavez.

Som stöd för sina tankar drar han en parallell till de år för inte alltför länge sedan när europeiska människomassor landsteg i Afrika och Amerika och tog land, naturresurser och andra förnödenheter för att bygga nya liv. Precis som många av de som kommer till Europa idag flydde dessa nybyggare och konkvistadorer svält och dåliga skördar, sjukdomar, arbetslöshet eller ett liv i underklassen.

Jag hoppas han drar ner på oljan. Rejält. Jag hoppas och tror att Europa kommer att få lida för det här ännu en dag. Det kan inte vara rätt att ge möjlighet till upp till två-årig inburning av människor, som inte gjort sig skyldiga till annan brottslig verksamhet än att de uppehållit sig illegalt. En helt annan femma är sen de tungt kriminella äcklen som åker omkring, men dem verkar Europa inte vara intresserade av att stoppa.